Seksuaalineuvonta

Miten tunnistat seksuaalisia häiriöitä?

Seksuaaliset vaikeudet ja häiriöt voivat näkyä elämässäsi eri tavoilla. Ne voivat tuottaa sinulle yksilö- ja paritasolla pelkotiloja, epävarmuutta ja ahdistuneisuuden tunnetta. Kommunikaatiosi kumppanisi kanssa voi vaikeutua, tunne-elämäsi voi muuttua epätyydyttäväksi, sekä itsearvostuksesi ja itsetuntosi voi heiketä.

Seksuaalineuvonnan avulla voit löytää uudenlaisia ratkaisu- ja käyttäytymismalleja liittyen seksuaalisuuteesi ja sukupuolisuuteesi. Näin voit välttää ongelmien muuttumisen toistuviksi ja pitkäkestoisiksi.

Hyväksytkö omat mieltymyksesi, toiveesi ja tarpeesi?

Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista neuvontaa seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvissä ongelmissa. Seksuaalineuvonta voi olla sinulle hyödyksi tilanteissa, joissa pohdit seksuaalisuuteesi sekä sukupuolisuuteesi liittyviä kysymyksiä kuten esimerkiksi mikä on sinulle normaalia ja onko sinulla lupa toteuttaa omia mieltymyksiäsi? Seksuaalineuvonnan avulla voit myös ennaltaehkäistä varsinaisten ongelmatilanteiden syntymistä.

Seksuaalineuvontaa yksilö- ja/tai paritasolla

Tarjoan seksuaalineuvontaa yksilö- ja/tai paritapaamisina. Seksuaalineuvonta on lyhytkestoista ja tavallisimmin käyntikertoja on 1-5. Käyntikerrat sovitaan aina yksilökohtaisesti. Yksilötapaamisen kesto on 50 minuuttia ja paritapaamisen kesto 75 minuuttia.

Seksuaalineuvonnassa työntekijä ja asiakas eivät missään vaiheessa koskettele toisiaan. Työntekijän ja asiakkaan henkilökohtaisia rajoja sekä koskemattomuutta kunnioitetaan koko työskentelyn ajan. Seksuaalineuvonta on aina luottamuksellista ja työntekijällä on vaitiolovelvollisuus.

Sivuston ulkoasu ja toteutus: Pontus Schönberg, 2011–2016